RJB ADVOCATUUR UW PARTNER IN VASTGOED EN ONDERNEMINGSRECHT

In een wereld van voortdurende verandering is RJB ADVOCATUUR uw anker. De gespecialiseerde praktijk omvat zowel vastgoed, projectontwikkeling als ondernemingsrecht en RJB ADVOCATUUR vertaalt deze vakgebieden naar helder advies en rechtsbijstand tegen redelijke kosten.

BOUWRECHT: Bouwgeschillen en Advisering

RJB ADVOCATUUR heeft veel ervaring met PROCEDEREN in bouwgeschillen en biedt doordachte adviezen voor elk conflict met betrekking tot bouwprojecten. Daarbij is een scherp oog voor detail en een moderne visie op avisering gericht op het minimaliseren van schade en risico's in bouwcontracten. Deze benadering omvat niet alleen juridische bijstand, maar ook strategische advisering om essentiële doelen van bouwcontracten te waarborgen en financiële risico's te verminderen.

PROJECTONTWIKKELING: Grip op Vastgoedinvesteringen

Voor partijen die actief zijn in vastgoed en vastgoedinvesteringen biedt RJB ADVOCATUUR begeleiding en advies bij projectontwikkeling. We navigeren door de complexiteit van contracten met projectontwikkelaars en aannemers, en verzekeren onze opdrachtgevers van een solide juridische basis voor hun vastgoedambities.

ONDERNEMINGSRECHT: Zakelijk succes geborgd door Expertise

In de wereld van ondernemingsrecht en contractenrecht is RJB ADVOCATUUR uw adviseur. Met diepgaande kennis van aandeelhoudersgeschillen, contractuele vraagstukken en overnamecontracten zet RJB ADVOCATUUR zich in voor het succes van moderne ondernemers. Gerechtelijke procedures vormen een integraal onderdeel van onze service. RJB ADVOCAUUR is op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

SAMENWERKING

Wanneer het nodig is om buiten deze kernspecialisaties te treden, staat RJB ADVOCATUUR niet alleen. RJB ADVOCATUUR vertrouwt op samenwerking met ervaren advocaten en andere juridische en zakelijke professionals in gespecialiseerde gebieden, waaronder arbeidsrecht, financieel recht en accountancy. RJB ADVOCATUUR omarmt daarnaast ook alternatieve geschillenbeslechting, zoals mediation en bindend advies.

RJB ADVOCATUUR: Meer dan 25 Jaar expertise in Vastgoed, Bouwrecht en Ondernemingsrecht. Kijk voor gedetailleerde informatie over de dienstverlening van RJB ADVOCAUUR verder op deze website of neem contact op per e-mail of telefoon. 

Download Brochure (3).jpg 

 

 

130306-1-1407.jpg

Robert (R.J.) Bakker

Advocaat 
 

Sinds 1995 ben ik als advocaat werkzaam, waarbij ik me richt op advisering van ondernemingen met een speciale focus op de vastgoedsector. Ik heb me daarbij gespecialiseerd in het vastgoedrecht, waaronder het (civiele) bouwrecht, projectontwikkeling, het ondernemingsrecht en contractenrecht. De procespraktijk (litigation) is een belangrijk onderdeel daarvan. Ik heb mijn loopbaan als advocaat enige tijd onderbroken om als Legal counsel (bedrijfsjurist) in het internationale bedrijfsleven te werken, te weten een internationale joint venture in de muziekrechten business (IMJV) en Atradius (voorheen NCM), een van de belangrijkste kredietverzekeraars ter wereld. Die combinatie van ervaring is een meerwaarde bij de signalering en advisering over de juridische aspecten van het ondernemerschap.

logo_linkedin_92x22.pngWerkwijze en Kosten
Investeren in de juridische betrouwbaarheid (compliance) en de fundamenten van uw bedrijf is tegenwoordig, met de juridisering van de maatschappij, bijna net zo belangrijk als investeren in innovatie, kennis en kwaliteit.

Ter onderbouwing van de kosten die in een dossier worden gemaakt hanteert RJB ADVOCATUUR een referentie-uurtarief. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden kunnen afspraken worden gemaakt over de prijs en het uurtarief. Denk dan aan een vaste prijs of vast uurtarief voor de gehele opdracht of een 'cap' waarbij de prijs een bepaald maximum niet zal overschrijden. Verder is mogelijk om het uurtarief aan te passen aan het (financiële) belang of de complexiteit van het dossier.
Er worden door RJB advocatuur over het honorarium geen opslagen voor kantoorkosten berekend. In plaats daarvan worden bijzondere kosten die in een dossier worden gemaakt, zoals uittreksels (KvK, GBA) en aangetekende post, als verschotten zonder opslag aan u doorbelast. Dat geldt ook voor kosten van derden, zoals griffierecht, deurwaarderskosten en in overleg met u ingeschakelde externe expertise.


Altijd toegang tot uw eigen dossiers met RJB Drive by Google Workspace
Communiceren met cliënten via de e-mail is de meest gebruikte methode, maar niet iedereen is overtuigd van de veiligheid van e-mail wanneer het gaat om het versturen en delen van vertrouwelijke documenten. Hiervoor biedt RJB ADVOCATUUR u de mogelijkheid om via de door encryptie beveiligde omgeving van RJB Drive by Google Workplace™ toegang te verkrijgen tot uw dossiers. Zo heeft u altijd een volledig overzicht van de dossiers die RJB ADVOCATUUR voor u in behandeling heeft.

Lees hier verder over RJB Drive by Google Workplace™.


Veilig communiceren met RPost®
Waar het gaat om het uitwisselen van vertrouwelijke informatie tussen advocaat en cliënt is e-mail geen optimaal medium als het gaat over beveiliging. RJB ADVOCATUUR werkt naast de hiervoor genoemde RJB Drive ook met RPost®. Deze service biedt de mogelijkheid om e-mailberichten door middel van encryptie versleuteld te versturen en te ontvangen, zonder dat de cliënt bij een derde partij een account hoeft aan te maken. De cliënt krijgt separaat voor iedere versleutelde e-mail een wachtwoord toegezonden. Ook is het mogelijk om met vaste wachtwoorden te werken. Verder gebruikt RJB ADVOCATUUR RPost voor het digitaal ondertekenen van contracten en opdrachten en voor het veilig verzenden van grote bestanden.

RMail Logo.png
Lees hier verder over RMail®

 

Opleidingen
Nederlands Recht (masters) – Universiteit van Amsterdam (1993)
ICT Law (post academisch) – Erasmus Universiteit Rotterdam (1994)
Beroepsopleiding Advocatuur (1995-1998)
Vennootschapsrecht (Corporate Structures) – Grotius Academie (2004)
Privaatrechtelijk Bouwrecht – Instituut voor Bouwrecht IBR (2006)
Diverse opleidingen binnen het kader van de PO Advocatuur (tot en met 2022)

Lidmaatschappen/Specialisatieverenigingen
Nederlandse Orde van Advocaten

Vereniging Corporate Litigation
Vereniging voor Bouwrecht-advocaten
Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht


 

Talen
Nederlands, Engels, Duits